Stannar tiden här och nu och låter den vara förervigt


Berättandet om känslor, ögonblick och allt det vackra mellan människor och liv.


År 2019 blev jag mamma. På en liten stund förändrades allt, och ingenting blev som förut. Även om jag visste det var jag inte alls beredd på den totalt omvälvande känslan. Jag älskar att låta mig själv upptäcka livet och världen genom barnens ögon. Hur dom visar mig vägen i livet och påminner mig varje dag om vad som faktiskt betyder mest.


Jag vill ge dig, dig och din partner eller din familj en stund av total närvaro i nuet. Där ni får vara precis dom ni är, och dokumentera en liten del av erat liv. Precis som ni är i varandras sällskap, i väntan på bebis, med en liten nyfödd, där liten blivit ett år, eller kanske flera år? Just här och nu.

“Herregud vilka fina bilder du tagit Frida, så proffsig fotograf!! Och väldigt fint redigerat med färgerna.”

Det stänkande kalla vattnet som sprider sig, kiknande goa barnskratt,

den svala sanden mellan tårna och den värmande kramen från syskonet.

“Alltså Frida!!! Du är magisk! Vilka fantastiska bilder. TACK!”

Det är så himla mycket som händer hos våra barn de första åren. De första leendena, skratten, stegen, ord som börjar bubbla fram och hela livet och världen som ska upptäckas och utforskas, och tänk att vi vuxna får upptäcka det på nytt, genom våra barn den här gången. Fantastiskt. Jag vet att det är mycket som är svårt att hinna med under småbarnsåren, men en sak som ni alla kommer att glädjas åt är bilder på just barnen när de var sådär små, och er som familj tillsammans. Det är klart att ni ska få till såhär fina minnen tillsammans på det finaste ni har. Likaså du som väntar livets mirakel, om bara ett litet kort tag är den här graviditeten förbi, och magen ett minne blott. Ge dig själv den här stunden, och om inte annat ge ditt barn detta vackra, från när du bar på livets viktigaste skatt.

Föreviga er kärlek till varandra

Hur går det till?

1. Du skickar in din bokningsförfrågan

Känner du att mina bilder och mitt bildspråk tilltalar dig och jag känns som rätt fotograf för er, får ni gärna skicka iväg er bokningsförfrågan. Därefter kommer vi tillsammans överens om datum och en trevlig plats som passar årstiden och framförallt er. Jag skickar även en bokningsfaktura på fotograferingskostnaden (1400:-) för att garantera erat datum, och ni får min familjeguide i pdf med tips inför fotograferingen som klädval och hur jag kommer att fota er. Fotograferingen sker utomhus året runt alternativt inomhus i erat hem.

2. Fotografering

Jag guidar er igenom hela fotograferingen. Erat uppdrag är att se till så att magar är mätta och toalettbesök är gjorda, sen är det fritt fram för er att vara precis så som ni brukar. Jag kommer att guida er med olika typer av enkla och roliga uppgifter. Självklart beroende på vilken typ av fotografering ni valt och givetvis anpassas detta efter ålder på barnen. Känn aldrig att ni måste titta in i kameran och le. Jag ber er att vara precis dem ni är.

3. Leverans

Senast tre veckor efter fotograferingen får ni era bilder. Dessa får ni via ett onlinegalleri där ni kan välja ut era favoriter i lugn och ro. Därefter skickas slutfakturan och ni kan enkelt ladda ner era bilder och göra vad ni önskar med dem. Publicerar ni dem på internet är jag tacksam om Foto: Frida Johansson Foto står med.


Intresserad av andra produkter?

Kika lite längre ner på sidan!

“Alltså dom är sååååå himla finaaa. Tack sååå mycket! Bästa bästa Fridaaa.”

01 / 03

Vad tidigare familjer sagt...

"Jag går av på mitten va fina och så många. Tack känns egentligen alldeles för fjuttigt att säga, men TACK för att du gett oss så fina minnen och att du lyckats spegla vilka vi är."


-Estelle Näckborn


"Vi är så nöjda och glada över bilderna du tog på oss, vilket ljus och vilken känsla du fångat i bilderna. Så vi har kommit fram till att vi vill ha alla bilderna."


-Carolin Blixt

"Du har verkligen överträffat alla våra förväntningar. Vi vill gärna fotas igen när bebis har kommit och vi har landat lite i den nya tillvaron."-Anna Hultgren


FAQ

Tänk om barnet eller barnen inte alls vill?

Låt inte den tanken ta över. Jag är bra på att känna av barnen, och låter dom styra helt och hållet och hänger med i deras takt. Jag har mina små knep för att få dom nyfikna, och sen fångar vi dom i stunden.

Vart ska vi fotograferas?

Vi fotar utomhus eller inomhus, eller båda delarna. Jag har många fina guldkorn i form av fotoplatser som jag gärna kan rekommendera. Fint om platsen passar för årstiden. Kanske att ni har en fin miljö där ni önskar fotas? Självklart kikar vi på det isåfall.

Vad ska vi ha på oss under fotograferingen?

Jag brukar säga att ni har precis det som ni vill. Men naturfärgade och neutrala kläder gör sig fint på bild. Tänk årstidsfärger. Beige, vitt, grönt är klassiska färger som alltid funkar finemang. Ljusblått, vitt, gammelrosa, blommigt, prickigt och randigt är extra fint till vår och sommar. Orange, vinrött och grått är fina höstfärger. Stickat eller en helt vanlig t-shirt kan också bli väldigt fint! Gör det inte så krångligt. Det viktigaste är att ni är bekväma och
känner igen er själva. Tips är att tänka vardagsfin, och att lägga fram kläderna bredvid varandra för att se hur det matchar. Det är fint att matcha utan att se för lika ut. Tips på vägen är att stora tryck lätt kan dra åt sig ögat och uppmärksamheten.

Hur får vi använda bilderna efteråt?

Precis hur ni vill. Ni får publicera på sociala medier, framkalla, skicka etc. Men inte ändra redigering. Publicerar ni bilderna är jag glad om ni skriver Foto: Frida Johansson Foto.

En magisk vårkväll i solnedgången

Låt mig bevara det vackra ni har i varandra,

tillsammans stannar vi tiden som är just nu.

Vad kostar det?


1400:-

(Bilder ingår ej i detta pris, se prislista nedan)


Vad som ingår:

  • Cirka 1 timmes fotografering, antingen utomhus eller hemma hos er
  • Förberedelser så som mailkontakt kring önskemål, tips och idéer
  • En eller flera fotoplatser om närliggande
  • Rekvisita så som filtar
  • Gratis ombokning vid sjukdom/regn
  • Ett onlinegalleri med alla bilder från fotograferingen,

som ni väljer era favoriter ifrån


Styckpris per bild:

500:-


Lilla paketet


5 bilder


Ni får era favoriter i både färg och svartvitt, webbupplöst och högupplöst format.


2500:-

Mellanpaketet


10 bilder


Ni får era favoriter i både färg och svartvitt, webbupplöst och högupplöst format.


3300:-

Stora paketet


Alla bilder

(cirka 40-50 stycken)


Ni får era favoriter i både färg och svartvitt, webbupplöst och högupplöst format.

Extra! En gratis fotobok med era absoluta favoriter.


5300:-

Låt inte era bilder bli liggandes på en hårddisk -

låt dem synas, tittas på, förundras över, och pryda erat hem.

Är du intresserad av produkter istället, eller som ett komplement till digitala bilder?


Jag hjälper er gärna med beställningar i form av förstoringar, fotoböcker, kollage eller annat. Av egen erfarenhet vet jag att det är så lätt att skjuta på den där stunden det tar att skicka efter den där förstoringen, fotoboken eller vad det nu kan vara. Låt mig istället göra jobbet, och du får istället tid för sånt som kan vara roligare.

Pris 1900:-/bok.

Redo att boka just er fotografering och investera i minnen av den här tiden?


Fyll i formuläret här nedan så hör jag av mig så snart jag kan.OBS! Min ambition är att alltid svara inom 48 h, har du inte fått svar innan dess, vänligen kika i din skräppost.

Vilken månad? Vecka? Årstid?

Hur gamla är ni? Hur gammalt är barnet/barnen?