Bröllopsfotograf

Varberg - Sverige

Det ligger mig lite extra varmt om hjärtat att fånga kärlek, historia, gapskratt, vinden i håret, det operfekta, när någon bjuder på sig själv, äkta känslor, små spontana & roliga ögonblick som bara sker och stora ögonblick som stundar.

Kanske är det så att du hittat till mig just för att du går i planerna om ett framtida bröllop? Om så är fallet - mitt varmaste grattis!


Frida heter jag! Tycker ni om när bilderna ser levande ut och som tagna i nuet? Där ni hellre skrattar precis så som ni gör, än när ni står och tittar in kameran? Det är just dem bilderna jag fokuserar på och vill åt, de äkta känslorna och den sanna glädjen. Stunderna där emellan som ni egentligen inte vet att jag fångar på bild. Känslan när du ser din blivande för första gången på er bröllopsdag, blicken och kramen du får av en äldre betydelsefull släkting, när barnen härjar runt i kyrkan, när något inte går som det var tänkt - men som blir så bra ändå. Allt som faktiskt bara sker och alla känslor och uttryck som tillkommer ur dessa stunder. Just dom!


Jag älskar landet och känner mig som mest hemma bland hagar, skog, grusvägar, halm, smuts under naglarna, höstfärgade träd, ljuvliga gamla idyller, lador och sprakande ljus. Där friheten känns ända in i själen. Där tiden stannar för en stund.


Känner ni att ni är personerna som är redo för nästa äventyr, inte bryr er om ifall håret hamnar kors och tvärs i stormen, struntar i om klänningen blir smutsig (den ska ju ändå bara användas en gång) och som gärna bjuder på er själva - då vet jag redan nu att vi kommer att ha riktigt kul ihop!

Svenskt mästerskap i fotografi 2022


Honourable mention - Wow! Så tacksam för detta!

Såhär jobbar jag...


Något av det absolut värsta jag vet är att stå i centrum. När alla ögon ser på mig. Som att hålla tal eller presentera ett arbete framför en grupp människor. Bara tanken av att det snart skulle vara min tur fick mig att skaka av nervositet. Jag vet att många känner sig nervösa inför en fotografering, ni kanske är obekväma framför kameran och vet inte riktigt hur det kommer att gå till. Något jag lärde mig längs med vägen i fighten mot tankarna av att stå i centrum var att vara rejält förberedd. Och på precis samma sätt vill jag förbereda er. Tänk när det är dags för era porträtt - som dessutom enligt mig är bland det roligaste på hela dagen. Och det innebär inte alls att stå stilla, titta in i kameran och le! Utan något helt annat...

Närhet


När jag fotograferar er kommer jag bland annat att be er att komma nära varandra. Hålla om varandra, sitta ner tillsammans, viska något knasigt i örat på den andra, kramas, pussas, berätta om den dagen som ni träffades. Detta resulterar i väldigt goa stunder!

Rörelse


Ni kommer att få röra på er i alla dess former, om ni vill och kan såklart! Lyfta upp och snurra runt, hoppa upp på rygg, gå tillsammans, spring tillsammans, höftknuffas... Som sagt, rörelse som medför äkta léenden och skratt!

Känslor


Allt handlar om känslor. Det kan vara en hur fin bild som helst, men med känsla i bilden blir det en helt annan bild. Jag kommer att locka fram era personligheter, ge er små uppdrag som gör att ni brister ut i skratt. Och för att inte tala om alla andra känslor under er bröllopsdag, i stunder som bara sker, känslor som bara kommer...

Skratt


Jag älskar när ni släpper fram barnen inom er, vågar skratta rätt ut och känner skrattet långt ner i magen, vågar busa & bjuda på er själva. Jag kommer att ge er små uppgifter som kan göra att ni brister ut i gapskratt, vilket ger så mycket liv och äkthet i era fantastiska bilder!

“Du är så himla fantastisk! Från att vara så flexibel, att ta på dig detta med så kort varsel och få ett par som är stela inför kamera att slappna av mer. Vi fick så sjukt fina bilder som vi är jättenöjda med, jag tittar på de om och om igen och blir så glad över att du fotograferade oss. Särskilt vissa bilder tycker jag ur fotografisk synpunkt var så välkomponerade. Tusen, tusen tack!”

01 / 28

Är jag er bröllopsfotograf?

Ett av 2022's brudpar beskrev mig så varmt, och jag tycker att det beskriver så väl den jag är och det jag fokuserar på.


 1. Du var så taktfull - i vissa stunder var du väldigt närvarande och då höjde du känslan medan du i andra sammanhang har tagit kort från vinklar där vi inte ens märkt att du smugit omkring.  
 2. När vi tittar på bilderna och visar dem för släkt och vänner så slås vi också av att det känns som att du känner oss alla. För bilderna är inte bara fantastiskt fina utan de fångar verkligen personen, personligheten och egenheterna hos den som är med på bild. Jag (Johanna) har nog har aldrig tidigare sagt "ååh, det är verkligen DU på den bilden" så många gånger som nu. DET är otroligt proffsigt, skickligt och också ett tecken på den fina och inkännande person du är. Kanske är det ditt andra yrke som ger dig en annan blick på motiven - på människan.
 3. Din redigering är så vacker men subtil. Det känns verkligen som du har fångat verkligheten --> hur det verkligen såg ut men med ett lite extra skimmer!


Att tilläggas ska även att bara ni kan veta om jag är rätt fotograf för er. Men om ni känner att ni vill ha en bröllopsfotograf som fångar er precis så som ni är, precis så som dagen är, som fångar stämningen under dagen, som fångar era gäster, fångar glädjen, någon att vara sprallig med under porträtten, någon som peppar och någon som lugnar era nerver - då känns det som ni hamnat rätt!

Hur går allt till?

1. Förfrågan


Känner ni att jag är rätt fotograf för er och vill ha med mig på erat bröllop? Kul!! Då är ni varmt välkomna att skicka in er förfrågan. Jag kikar då på om just ert datum är ledigt och hör av mig till er så snart jag kan.

2. Bokning


Är ert datum ledigt och ni vill gå vidare med en bokning skickar jag ett avtal samt en bokningsfaktura på 30%, när fakturan är betald och avtalet signerat har ni bokat er bröllopsfotograf och erat datum är helt och hållet erat.

3. Förberedelser


När avtalet är signerat och bokningsfakturan är betald börjar mina förberedelser. Jag vill lära känna er och ni kommer därför få några frågor som gärna vill att ni svarar på. Om möjligt kikar jag även på platsen/platserna där porträtten ska tas innan bröllopet för att se hur bland annat ljus faller.

4. Bröllopsmöte


Vid val av stora paketet dvs "Kallbadhuset" ingår en provfotografering. Denna provfotografering görs lämpligen ett tag innan bröllopet för att ni ska få känna på hur det är att fotas av mig! Vid samma tillfälle passar vi även på att gå igenom hur långt ni kommit i bröllopsplaneringen. Vid val av de två mindre paketen träffas vi självklart ändå och går igenom er planering. Jag rekommenderar alltid att vi hörs av senast några dagar innan bröllopet för att stämma av de absolut sista detaljer, har tider ändrats? Körschema etc.

5. Leverans


Jag vet att många brudpar är väldigt nyfikna på bilderna efter bröllopsdagen. Helt förståeligt! Jag skickar alltid en tjuvkik med ett urval bilder från er bröllopsdag några dagar efter bröllopet. Resten av bilderna får ni senast efter 8 veckor. Samtliga bilder levereras digitalt, men i samtliga paket ingår en förstoring som ni själva får välja ut, samt ett fotoalbum i det stora paketet som ni även där får välja ut era favoriter till.

Vad ingår i mina bröllopspaket?

Resor & boende


I alla mina paket ingår resor och boende inom 15 mil från Varberg. Gifter ni er utanför dessa 15 mil tillkommer milersättning och kostnad för boende.

Bröllopsmöte


Minst en gång innan bröllopet antingen ses eller hörs vi på telefon för att stämma av alla detaljer inför bröllopet. Det kanske finns ett körschema som jag kan ta del av? Tider kanske har ändrats, eller bara för att se att allt är under kontroll.

Bokningspaket


Jag älskar att ge - och därför får ni ett härligt bokningspaket på posten med några av mina favoriter. En uppskattad gåva hos blivande brudpar mitt i vardagen!

Tjuvkik


Jag vet att många brudpar är väldigt nyfikna på bilderna efter sin bröllopsdag - därför skickar jag alltid en tjuvkik på ett urval bilder till er inom de närmsta dagarna efter bröllopet. Resten av bilderna levereras inom 8 veckor.

Alla bilder


Jag vill både underlätta för er och skippa urval och istället skapa en historia i bilderna genom er bröllopsdag. Därför ingår alltid alla bilder (som inte är dubbletter, grimaser, blinkningar etc) i alla mina paket.

Mitt stöd genom hela resan


Det har blivit några bröllop under de senaste åren och jag har därför samlat på mig en hel del erfarenhet. Jag vill finnas där för er när ni undrar något, lugna er när ni är nervösa och stressade samt vara erat bollplank.

Tidigare bröllop

Trädgårdsbröllop i Varberg 2023

01 / 49

Bröllop på Hjelmsjöborg, Örkelljunga

01 / 83

Lantligt bröllop på Obbhults gård, Rolfstorp

01 / 49

“Världens bästa Frida!
Vi kan omöjligen uttrycka hur glada och nöjda vi är med dessa vackra bilder och upplevelsen att ha fått ha en sån otroligt proffsig och duktig fotograf. Du har fångat precis det vi ville ha och ännu mer, wow wow wow!! Vi fällde båda en liten tår! Tusen tusen tack för allting.
Vi kommer att rekommendera dig till precis alla vi stöter på!
En stor varm kram från oss båda!”

Mina bröllopspaket

Er investering för livet

Fästningen


Det här får ni när ni väljer detta paketet...


 • Bokningsgåva - som kommer till er på posten.
 • 4 timmar - här hinner vi gott och väl med vigsel, gratulationer utanför kyrkan och porträttfotografering.
 • Bröllopsmöte - där vi lär känna varandra och går igenom precis allt inför er stora dag!
 • Alla bilder - ni får alla bilder av bra kvalité, redigerade och i högupplöst format.
 • Personligt galleri - detta delar ni enkelt med era familjer och vänner!
 • 1 st förstoring 30x40 cm - ni väljer själva ut er favorit.


18.000:-

Strandpromenaden


Det här får ni när ni väljer detta paketet...


 • Bokningsgåva - som kommer till er på posten.
 • 6 timmar - passar tex alldeles utmärkt till porträtt före vigsel om så önskas, vigsel, gratulationer, porträttfotografering efter vigsel, fotografering av dukning/i lokal, brudskål och mingel.
 • Bröllopsmöte - där vi lär känna varandra och går igenom precis allt inför er stora dag!
 • Alla bilder -ni får alla bilder av bra kvalité, redigerade och i högupplöst format.
 • Personligt galleri - detta delar ni enkelt med era familjer och vänner!
 • 1 st förstoring 30x40 cm - ni väljer själva ut er favorit.


22.000:-


Subbe Fyr


Det här får ni när ni väljer detta paketet...


 • Bokningsgåva - som kommer till er på posten.
 • 8 timmar - här är jag tex med från förberedelser, porträtt, vigsel, gratulationer, mingel och en bit in på middagen. Alternativt hela middagen och tal istället för förberedelser. Ni väljer!
 • Bröllopsmöte - minst en gång. Där vi lär känna varandra och går igenom precis allt inför er stora dag!
 • Alla bilder - ni får alla bilder av bra kvalité, redigerade och i högupplöst format.
 • Personligt galleri - som ni enkelt kan dela med era nära!
 • 1 st förstoring 30x40 cm - ni väljer själva ut er favorit.


27.000:-

Kallbadhuset


Det här får ni när ni väljer detta paketet...


 • Bokningsgåva - som kommer till er på posten.
 • 10 timmar - här är jag med er från förberedelser till kvällens dans, eller hur ni själva önskar lägga upp er dag!
 • Bröllopsmöte - minst en gång. Där vi lär känna varandra och går igenom precis allt inför er stora dag!
 • Alla bilder - ni får alla bilder av bra kvalité, redigerade och i högupplöst format.
 • Personligt galleri - som ni enkelt kan dela med era nära!
 • 1 st förstoring 30x40 cm - ni väljer själva ut er favorit.
 • 1 st fotoalbum - där ni själva markerar era favoriter som ska få ta plats i albumet.


BONUS! Kostnadsfri parfotografering/provfotografering ingår inom Halland vid val av stora paketet, där ni får samtliga bilder av bra kvalité (värde 3900:-).


30.000:-

Tillval


SAKNAR NI NÅGOT EXTRA? DET ÄR JU ÄNDÅ ER BRÖLLOPSDAG!


 • Extra timmar - Känner ni att ni vill att jag är med fler timmar än de som står i paketen? Inga problem, det löser vi! Priset per timme är

3000:-

”Vi är så glada att vi valde Frida som fotograf till vårt bröllop. Frida lyssnade på våra tankar, lärde känna oss som par & familj, och var väldigt bra på att skapa en personlig och avslappnad stämning. Vi hade verkligen roligt under fotograferingen och bilderna vi fått från vår stora dag är helt magiskt vackra!”


Pepyn & Sofie

”Vi är så glada att vi valde Frida som fotograf till vårt bröllop. Frida lyssnade på våra tankar, lärde känna oss som par & familj, och var väldigt bra på att skapa en personlig och avslappnad stämning. Vi hade verkligen roligt under fotograferingen och bilderna vi fått från vår stora dag är helt magiskt vackra!”


Pepyn & Sofie

"Vi är jättenöjda med dig! Du var mycket lätt att ha och göra med och förstod så bra vad vi var ute efter. Du fångade alla viktiga delar av dagen och både oss och gästerna med härlig känsla. Bilderna är jättefina! Det var så många bra bilder att det var svårt att välja vilken som ska upp på väggen hemma- det får nog bli flera stycken!"


Johanna & Andreas

"Vi är jättenöjda med dig! Du var mycket lätt att ha och göra med och förstod så bra vad vi var ute efter. Du fångade alla viktiga delar av dagen och både oss och gästerna med härlig känsla. Bilderna är jättefina! Det var så många bra bilder att det var svårt att välja vilken som ska upp på väggen hemma- det får nog bli flera stycken!"


Johanna & Andreas

Provfotografering

en försmak inför er bröllopsdag...


Tänk er en härlig dejt samtidigt som ni har med er ett tredje hjul som fångar er på bild! Vad tycker ni om att göra tillsammans? Är ni ett aktivt par, ja varför inte fotas samtidigt som vi rör oss? Tycker ni om picknick? Ta med er picknick, pizza eller något att skåla med? Jag erbjuder er en kostnadsfri parfotografering inom Halland till er som bokar mitt stora paket "Kallbadhuset". Detta är ett kanontillfälle för att få till en stund tillsammans. Här får ni känna på hur det är att fotograferas av mig och bara få släppa vardagen och alla de där måsten för en stund. Och inte nog med det så får ni samtliga av dessa bilder levererade 1-2 veckor efter er fotografering. Kanske för att använda er av till inbjudningskorten? Eller som en rolig detalj till självaste bröllopet? Eller bara att förvara i ett fint album? Inte alls dumt. För handen på hjärtat - hur många bilder har ni på bara er två?

“Alltså lägg aaaaav FRIDA!!!! Du är ju så GRYM! Vi är så så sååå himla nöjda!
Alltså vilken ära att få ha dig som fotograf. Tusen tack för dessa❤ Vi hade så himla kul och kände oss så bekväma med dig, du ska allt veta vilken oerhört fantastisk fotograf och människa du är! Vi bara längtar efter vilka pangbilder det blir på bröllopet. Vi ska ha så roligt.”

Är ni redo att boka er bröllopsfotograf?

Bokade datum 2023


22 april - 29 april

13 maj - 20 maj - 27 maj

10 juni - 17 juni

1 juli - 22 juli

26 augusti

2 september - 9 september - 16 september

Bokade datum 2024


4 maj - 11 maj

8 juni - 15 juni - 29 juni

6 juli - 20 juli - 27 juli

3 augusti - 10 augusti - 17 augusti - 24 augusti

Ja, vi vill boka dig!

Fyll bara i formuläret här nedan så hörs vi snart av!

Mysigt, enkelt, bohemiskt, lantligt, fest, klassiskt, familjärt, bara vi, hemligt... berätta gärna!