bröllopsfotograf

Varberg - Sverige - Världen

berättande & livfulla fotografier


Det ligger mig lite extra varmt om hjärtat att berätta om er kärlek, historia, gapskratt, vinden i håret, det operfekta, när någon bjuder på sig själv, äkta känslor, små spontana & roliga ögonblick som bara sker och stora ögonblick som stundar.


Kanske är det så att du hittat till mig just för att du går i planerna om ett framtida bröllop? Om så är fallet - mitt varmaste grattis. Låt mig berätta om hur jag jobbar innan, under och efter erat bröllop.FRIDA JOHANSSON FOTO
bröllopsfotograf varberg fotograf

Det fria, enkla livet


Jag älskar landet och känner mig som mest hemma bland hagar, skog, grusvägar, halm, smuts under naglarna, sköna kläder, höstfärgade träd, ljuvliga gamla idyller, lador och sprakande ljus. Där friheten känns ända in i själen, och där tiden stannar för en stund.


bröllopsfotograf varberg halland bröllopsfotograf sverige

Levande fotografier med en berättande historia


Du vet den där stunden när hjärtat höll på att hoppa ur halsgropen. När barnen sprang runt i kyrkan och absolut inte lyssnade. När din äldsta släkting ger dig den varmaste grattiskramen. När näsduksberget växer bredvid en gäst i kyrkan. Stunden då du bara slappnar av och tar in allt som sker. Fåglarna som kvittrar, solens strålar, regnets dramatiska himmel. Miljön där du verkligen trivs. Och tillsammans, på er bröllopsdag, med människor som står dig närmst. Och kärleken däremellan. Det är just dem bilderna jag fokuserar på. De fria känslorna. Stunderna emellan som ni egentligen glömmer existerar. Okonstlat, äkta. Nuet.

bröllop varberg fotograf varbergskusthotell

Vad säger tidigare brudpar?

"Alltså Frida!! Wow wow wow.

Tusen Tusen Tack!!!!! Sååå fina bilder! Vi kan inte fatta att det är vi!? Magiskt!!

Vi kollage igenom alla (!!) igår kväll och vi är så glada och tacksamma. Kommer ta tid att gå igenom alla igen och igen och igen för att försöka ta in allt fint! När vi bläddrade bland bilderna blev vi både rörda till tårar, sa "ååh" och "mmm" flera gånger samt gapskrattade rakt ut! Precis SÅ vi ville minnas vår dag.

Tack snälla fina du."


Julia & Jonas

"Vi vill säga Stort tack för underbara bilder! Dom är helt fantastiska. Du har gjort ett grymt jobb och vi är mer än nöjda. Dom speglar verkligen känslan av vårt bröllop. Stort tack igen Frida."


Johanna & Hampus

"Vi är hur nöjda som helst med hennes jobb. Så klart blev bilderna helt perfekta, men även hennes personlighet gav oss båda ett inre lugn under den stora dagen. Vi är så tacksamma och glada att vi valde just Frida."


Adam & Alexandra

”Vi är så glada att vi valde Frida som fotograf till vårt bröllop. Frida lyssnade på våra tankar, lärde känna oss som par & familj, och var väldigt bra på att skapa en personlig och avslappnad stämning. Vi hade verkligen roligt under fotograferingen och bilderna vi fått från vår stora dag är helt magiskt vackra!”


Pepyn & Sofie

Min fotostil


Mitt fokus är att fånga det levande livet. Där ni lever ut, och kan känna att ni är er själva fullt ut. Spring, dansa, sjung och känn livet vet jag. I mina bilder ser ni mycket rörelse, naturliga uttryck, genuina känslor, kärlek och en berättande historia. Ni ser även mycket natur eftersom naturen är en plats där jag själv samlar kraft och inhämtar en stor dos inspiration ifrån.

Min fotostil


Mitt fokus är att fånga det levande livet. Där ni lever ut, och kan känna att ni är er själva fullt ut. Spring, dansa, sjung och känn livet vet jag. I mina bilder ser ni mycket rörelse, naturliga uttryck, genuina känslor, kärlek och en berättande historia. Ni ser även mycket natur eftersom naturen är en plats där jag själv samlar kraft och inhämtar en stor dos inspiration ifrån.


alina & johannes, 2022

Svenskt mästerskap

i fotografi

2022

HONOURABLE MENTION - SÅ TACKSAM FÖR DETTA.
bröllopsfotograf halland varberg

Hur går allt till?

1. Skicka in er förfrågan

Känner ni att jag är rätt fotograf för er och vill ha med mig på erat bröllop? Kul!! Då är ni varmt välkomna att skicka in er förfrågan. Många bokar redan 1-1,5 år innan det planerade bröllopet, så ett varmt tips är att vänta inte för länge. Vill ni så tar vi ett fikamöte alternativt telefonmöte för att se vilka vi är. För mig är det viktigt att ni känner er trygga med mig och tycker om mitt sätt att fota på.

2. Avtal, bokningsfaktura,

bröllopsguide & gåva

Är ert datum ledigt och ni vill gå vidare med en bokning skickar jag ett avtal samt en bokningsfaktura på 30%, när fakturan är betald och avtalet signerat har ni bokat er bröllopsfotograf och erat datum är helt och hållet erat. Jag bifogar då min fotobröllopsguide med massor av bröllopstips, likaså får ni en trevlig bokningsgåva på posten!

3. Bröllopsmöte

Vid val av stora paketet dvs "Skog" ingår en provfotografering. Denna provfotografering görs lämpligen ett tag innan bröllopet för att ni ska få känna på hur det är att fotas av mig. Vid samma tillfälle passar vi även på att gå igenom hur långt ni kommit i bröllopsplaneringen. Vid val av de tre mindre paketen träffas vi självklart ändå och går igenom er planering, gärna någon/några månader innan bröllopsdagen. Jag rekommenderar alltid att vi även hörs av senast några dagar innan bröllopet för att stämma av de absolut sista detaljer, har tider ändrats? Körschema etc.

4. Bröllopsdagen

Dags för bröllop! Jag är med under de antal timmar vi kommit överens om och dokumenterar er och det som sker under dagen, och stunderna där emellan.

5. Bildleverans

Jag vet att många brudpar är väldigt nyfikna på bilderna efter bröllopsdagen. Helt förståeligt! Jag skickar alltid ett urval bilder från er bröllopsdag några dagar efter bröllopet. Resten av bilderna får ni senast efter 8 veckor, likaså slutfakturan. Samtliga bilder levereras digitalt, men i samtliga paket ingår en förstoring som ni själva får välja ut, samt ett fotoalbum i det stora paketet som ni även där får välja ut era favoriter till.

 

6. Förstoring, album, produkter

Samtliga bilder levereras digitalt, men i varje paket ingår en förstoring 30 x 40 cm som ni själva får välja ut. I det stora paketet ingår ett fotoalbum som ni även där får välja ut era favoriter till om ni önskar.

FAQ

Vad händer om det regnar på bröllopsdagen?

Då fotar vi såklart ändå! Om ni vill förstås! Älskar hur bilderna blir i regn, och hur livfullt och busigt allt blir. Men är det så att prognosen visar regn så kikar vi på en plan B, kanske finns där någon terass vi kan fota under? Alternativt på något hotell. Jag har även genomskinliga paraplyer som blir fina på bild.

När är bäst att fotas på bröllopsdagen?

Det beror helt på hur det passar med erat eventuella tidsschema. Kanske finns där tid att ta lite porträtt innan vigseln? 1 timma kan räcka. Jag brukar alltid rekommendera en liten stund för porträtt även efter vigseln, då har axlarna sänkts en aning och ni båda är mer avslappnade. Detta kan med fördel göras påväg mot festen tex, 15-20 min.

Hur lång tid behöver vi för porträtten?

Själva porträtten kan räcka med en timma för att få till massor av fint. Sedan fotar jag gärna er och era gäster i stunden, lite mer storytelling dvs dokumentärt foto.

Hur brukar du göra med mat?

Jag brukar ha med mig eget snacks och mellis under dagen. Men är jag med er under middagen är jag tacksam för lite varm mat i magen. Detta nämner jag även i avtalet som vi skriver.

Vi vill göra en first look, hur gör vi det bäst?

Vad kul! Det finns massor av sätt att göra en first look på. Det handlar om hur ni vill se varandra för första gången på eran bröllopsdag. Detta brukar passa bra att genomföra strax efter ni är klara med förberedelserna, innan ev porträtt och vigsel. En del väljer ett lite mer traditionellt sätt, dvs att brudgummen står med ryggen mot bruden medan bruden går fram. En del står bakom ett plank/vägg. Har ni en egen idé? Låt mig höra!

Kan vi boka dig för bröllop utanför Sverige?

Jajamen! Jag fotar mitt första utomlandsbröllop i Spanien i september 2024. Kontakta mig för särskild offert!


Er investering och upplevelse


Har ni tänkt på att ni kommer att spendera en stor del av er bröllopsdag tillsammans med er fotograf? För mig är det viktigt att ni känner er trygga med mitt sätt att dokumentera bröllop och med mig som person.


Jag erbjuder fyra olika bröllopspaket för att just ni ska kunna hitta det som passar er bäst. Är det så att ni önskar ett annat antal timmar, så kikar vi på en egen lösning för er. Dessa fyra paketpriser gäller för bröllop mellan april-oktober. Gifter ni er en vardag eller under lågsäsong, dvs under resterande månader, gäller andra priser och paket. Hör av er för mer info kring det!


I samtliga paket ingår;


  • Bröllopsmöte - där vi går igenom alla detaljer inför er dag
  • Alla bra bilder där du tex inte blinkar eller dubbletter
  • Personligt onlinegalleri - som ni enkelt kan dela med familj och vänner
  • Förstoring 30 x 40 cm - där ni själva väljer ut er favorit

Sol


4 timmar

Här hinner vi gott och väl med vigsel, gratulationer utanför kyrkan och porträttfotografering.


18.000:-


Himmel


6 timmar

Passar utmärkt till porträtt före vigsel om så önskas, vigsel, gratulationer, fotografering av dukning/i lokal, brudskål och mingel.


22.000:-


Hav


8 timmar

Här är jag tex med från förberedelser, porträtt, vigsel, gratulationer, mingel och en bit in på middagen. Alternativt hela middagen och tal istället för förberedelser. Ni väljer!


27.000:-


Skog


10 timmar

Här är jag med er från förberedelser till kvällens dans, eller hur ni själva önskar lägga upp er dag!


Inklusive ett fotoalbum - där ni själva (om ni vill) markerar era favoriter som ska få ta plats i albumet.


BONUS!

Kostnadsfri parfotografering innan bröllopet inom Halland vid val av detta paketet, där ni får samtliga bilder från fotograferingen.


30.000:-


Tillval


SAKNAR NI NÅGOT EXTRA? DET ÄR JU ÄNDÅ ER BRÖLLOPSDAG!


  • Extra timmar - Känner ni att ni vill att jag är med fler timmar än de som står i paketen? Inga problem, det löser vi! Priset per extra timme är

3000:-


Fotobok


I paket "skog" ingår en otroligt vacker fotobok i 28 x 28 cm som varit uppskattad av många och även resulterat i ett flertal julklappar och gåvor till bland annat äldre släktingar. Här väljer ni enkelt ut era 30 favoritbilder när era bilder kommit, och så fixar jag beställningen som sedan levereras via post alternativt upphämtning i Tvååker.


Har du valt ett paket där det inte ingår någon fotobok? Det går givetvis fint att välja till detta till ditt paket ändå. Priset från 1900:-/bok.


Nyhet 2024!

~ Elopement ute i det fria ~


Vad innebär Elopement? Tänk er att bara ni två rymmer iväg och gifter er på en kanske hemlig och lite oväntad plats, med bara en vigselförrättare och en fotograf, eller kanske tillsammans med bara den absolut närmaste familjen. Att säga ja på eran drömplats. På en bergstopp? På en äng? I skogen? På stranden? Var trivs ni som allra bäst? Bara er fantasi sätter gränser.


Hör av er så tar vi det därifrån. Jag vill veta allt om just era planer!


Bröllop utanför Sverige?


Gifter ni er utanför Sverige? Har ni gått i tankarna på att kanske gifta er på en plats där ni spenderat mycket tid tillsammans, eller kanske där någon av er sa "ja"? Bland värme, sol, bad, palmer eller någon helt annanstans? Inga problem. Jag kommer!


Hör av er så tar vi det därifrån. Jag vill veta allt om just era planer!


Provfotografering

Ingår i paketet "skog"


Tänk er en härlig dejt samtidigt som ni har med mig som fångar er på bild. Vad gör ni helst en ledig dag tillsammans? Är ni ett aktivt par, ja varför inte fotas samtidigt som vi rör oss i form av en löprunda? Tycker ni om picknick? Ta med er picknick, pizza eller något att skåla med? Jag erbjuder er en kostnadsfri parfotografering inom Halland till er som bokar mitt stora paket "Skog". Detta är ett tillfälle för att få till en stund tillsammans. Här lär vi känna varandra, ni känner på hur det är att fotograferas av mig och bara få släppa allt runt om för en stund. Och inte nog med det så får ni samtliga av dessa bilder levererade 1-2 veckor efter er fotografering. Kanske för att använda er av till inbjudningskorten? Eller som en rolig detalj till självaste bröllopet?

parfotografering bröllopsfotografering varberg halland
parfotografering bröllopsfotografering varberg halland
parfotografering bröllopsfotografering varberg halland

elopement bröllop göteborg varberg bröllopsfotograf
På dessa ställen fotar jag bröllop 2024 bland annat.


maj

Sju sjöar, Öxnevallajuni

Stenhuset/Varbergs Stadshotell, Varberg


juni

Annersagård, Varberg


augusti

Två Skyttlar, Örby


september

Alicante, Spanien

Bokade datum 2024


4 maj - 11 maj

8 juni - 15 juni - 29 juni

6 juli - 20 juli - 27 juli

3 augusti - 10 augusti - 17 augusti - 24 augusti

7 september - 21 september - 28 september

19 oktober


Bokade datum 2025


31 maj

Känner ni att mitt bildspråk tilltalar er, och ni tror vi kan komma bra överens?


Fyll bara i formuläret här nedan så hör jag av mig så snart jag kan.
bröllopsfotografering varberg halland

Mysigt, enkelt, bohemiskt, lantligt, fest, klassiskt, familjärt, bara vi, hemligt... berätta gärna!

OBS! Min ambition är att alltid svara inom 48 h, har du inte fått svar innan dess, vänligen kika i din skräppost.